We zijn bereikbaar via E-mail:

Swanica Bergsma

(secretaresse v.d. Stichting)

bergsmas@xs4all.nl


Home ( pagina 1 )
Wie zijn wij?
Vervolg Site
Publicaties
Kumpulan
derdeTreis
kumpulan2014
kumpulan2015
Kumpulan2016

designed with Homestead
This page was last updated (by Vincent Kerkhoven) : March 17, 2016
Bestuursleden:  ( per Maart 2016 )

voorzitter:         Dhr. G.A.J. de Waal. Rotterdam
1ste secretaris: Mevr. S.E. Bergsma. Amersfoort
2e secretaris:    Mevr. M.V. Hartog. Renkum
penningmeester: Mevr J.E. Hooijer. Amersfoort                   
conservator:       Dhr. K.A. van der Hucht. Driebergen 
leden:                 Dhr.  V.J.J. Kerkhoven. Leidschendam / Floirac - Frankrijk
                          Mevr. A.E M.C. Bergsma - Bosscha Erdbrink. Baarn


Aug. 2001  2e Theereis.
Sign InView Entries
July 1995  1ste Theereis.
op het meer van Leles.
"Het Album voor Mientje" 


Op 11 mei 2005 vond in huize "Kalorama" , ooit de residentie van Caroline van der Hucht (rond 1840), te Loenen a/d Vecht een bijzondere bijeenkomst plaats ter gelegenheid van de presentatie van "Het Album van Mientje", samengesteld door Norbert van den Berg en Steven Wachlin en uitgebracht door uitgeverij Toth. Het gaat hier om een "dik aangeklede" heruitgave van waarschijnlijk de oudste verzameling foto's, die de Nederlandse aanwezigheid op Java documenteert. Het oorspronkelijke album dateert uit 1862 en werd samengesteld door de amateurfotografen Karel Frederik Holle en Thomas Pryce ter gelegenheid van het huwelijk van hun nichtje Wilhelmina van der Hucht met James MacLachlan, de Engelse consul te Batavia. 

Het is een indrukwekkend boekwerk geworden met zo'n 150, meestal verrassend scherpe, familie- en omgevingsfoto's en uitstekende verklarende teksten, waarin de historische familieverbanden duidelijk worden geschetst. Een uitkomst voor de velen onder ons, die weliswaar best geinteresseerd zijn in onze familiegeschiedenis, maar die moeite hebben met het doorgronden van de ingewikkelde parentelen. Een aanrader dus, ook als cadeau voor volgende generaties. 

De uitgave is mede mogelijk gemaakt door de financieele steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBfonds, het J.C. van der Hucht Fonds, enkele individuele donoren vanuit de eigen kring en de stichting zelf. Het eerste exemplaar werd door Norbert uitgereikt aan Guup Krayenhoff als "familie-oudste" en tevens belangrijk supporter van het project.  


ISBN nummer: 90 6868 385 3 
Het album voor Mientje