Home ( pagina 1 )
Wie zijn wij?
Vervolg Site
Publicaties
Kumpulan
derdeTreis
kumpulan2014
kumpulan2015
Kumpulan2016

Derde thee reis september 2013 naar Java. (enige foto's)
“Wie reist kan veel verhalen”  Theereis 2013

Wat een bijzondere belevenis om met 22 medereizigers ( waaronder 8 nazaten van de oorspronkelijke Theefamilies en de jongste 16 en de oudste 68 jaar was)  rond te lopen in het paleis van de GGs  en Botanische Tuin in Bogor ( Buitenzorg), de koloniale wijk in Bandung, de theetuinen bij de nog steeds bestaande theeplantages en op de geweldige vulkaan Papendayan.

De hartelijke ontvangsten op oa Parakan Salak, Malabar, Cisaruni en Gamboeng,als ook de bijzondere dag met zang en dans in Bamboo House waren hartverwarmend.
Het prachtige groen van de sawa’s en theetuinen; het tijdloze gevoel in de theefabrieke;, de ontelbare kindertjes die ons zo interessant vonden; de ontmoeting met familie van EJ Kerkhoven en onze fantastische gids Daniël die met zoveel humor over het land, cultuur, natuur en de geschiedenis van onze voorvaders en moeders wist te vertellen – het was een reis met elke dag nieuwe bijzondere indrukken!

Na het bericht van overlijden van Marga Kerkhoven, heeft een ieder op eigen wijze op de Papendayan afscheid van haar genomen.

Te lopen waar de vd Hucht-, Holle-, Bosscha- en Kerkhoven families gewoond, gewerkt en geleefd hebben in tijden van regen en droogte, voor- en tegenspoed in de uitgestrekte eenzaamheid van de Preanger, heeft bij ons allen grote indruk gemaakt en diep respect opgeroepen.


Swanica Bergsma   
november 2013.

PHOTO's made by our guide DANIEL.